CANDIDA ALBICANS

Second Opinion Clinics erfaring med Candida svampeneDenne artikel er baseret på mine årelange observationer af patienter, der har opsøgt mig med mærkelige og kroniske symptombilleder, som de af deres lægelige specialister endnu ikke havde fået en dækkende diagnose for.


Mine konklusioner er baseret på:Samarbejde med flere udenlandske laboratorier,

Egne mikroskoperinger,

En ikke ubetydelig faglitteratur - især amerikansk

Samt begge ben på jorden.


I Danmark er der for tiden ingen konsensus (lægelig enighed) om candida problematiken eller mine konklusioner!


Generelt om svampe

En voksen krop indeholder 3-5 kg mikroorganismer, som overvejende er tilpasset kroppens levevis. I en rask krop er de fleste mikroorganismer så hjælpsomme, ja nærmest så nødvendige, at man helt glemmer, man blev født uden dem i det hele taget. En del af denne mikroflora udgøres af svampe. De findes overalt på huden og slimhinderne - og også i de indre organer.


Candida Albicans svampen indtager lidt af en særstilling blandt disse svampe.Den findes til enhver tid hos alle i en harmløs grundform, der ikke giver problemer, hvis den holdes under kontrol, som hos den raske person.

Men svækkes personen, indtager han bestemte medikamenter, eller lever han bare "usundt", kan den begynde at formere sig og tilmed ændre sit udseende og sit stofskifte. Disse ændringer kan udløse påfaldende mange og meget belastende symptomer, man normalt slet ikke forbinder med en øget candida aktivitet i kroppen. Det kan forklare mange "ulogiske" symptomer, udeblevne helbredelser samt tilbagefald.

Den er en vigtig faktor i de medicinske strategier, der går ud på at vedligeholde kroppens naturlige regenerationsevne, så man lettere opnår et liv fri for sygdom eller svækkelse.

Dens aktivitet kan direkte bruges som kroppens immunologiske stress termometerCandida Albicans kan medføre en øget utæthed af tarmvæggen

I sin grundform er Candida Albicans en rund og knopskydende svamp, der normalt ikke giver problemer. Den er en del af den sunde flora inde i tarmen. Men under gunstige miljøbetingelser for svampen, der kan opstå og udvikle sig ved:Kortison- eller hormonbehandlinger, inkl. p-piller

Antibiotiske kure uden kontrol af tarmfloraen

Stress, manglende søvn, manglende motion, og tunge livs-   problemer

Junkfood samt mad, der indeholder meget sukker eller gær

Stort alkoholforbrug - især af øl


kan Candida Albicans udvikle sig til en trådlignende form, som bl.a. gennemtrænger tarmslimhinden og medfører en øget utæthed af tarmvæggen. Denne erhvervede permeabilitetsøgning medfører, at ikke-færdigt omsatte proteindele og andet toxisk materiale fra tarmen træder i ud i blodbanen - uden om de kendte transportmekanismer!


At tarmmiljøet hos en ellers sund person kan få en candidasvamp til at skifte form og stofskifte, tages ikke alvorligt af humanmedicineren. For netop i denne fase, hvor man virkelig begynder at opleve svamperelaterede problemer, finder lægen desværre kun sjældent svamp i afføringen.

De sidder jo fast i tarmvæggen og kommer derfor ikke med ud.

En dyrlæge ville umiddelbart kunne forstå dig!


Denne svampe baserede utæthed i tarmvæggen er nøje forbundet med udviklingen af bl.a. madintolerans og alle dens undersymptomer - samt de senere egentlige allergier!Eksemer og psoriasis

Hovedpine og migræne

Muskelproblemer eller gigt

Vægtproblemer og væskebindingCandida Albicans kan være giftig

Candida Albicans ændrer sit stofskifte i disse gærende og iltfattige kropsmiljøer, som ofte findes i tarmen: Den begynder at producere nogle kemiske stoffer, der kan være stærkt neurotoxiske (belastende stoffer for nervesystemet), og som bl.a. kan medføre følgende symptomer, lægen normalt ikke forbinder med candidasvampe:ADHD = urolige og ukoncentrerede børn

Depression

Manglende koncentration og opmærksomhed

Dårlig hukommelse

Indlæringsproblemer

Slaphed, kronisk træthed og stort søvnbehovCandida Albicans belaster kroppens immunsystem

Jo længere tid kroppens miljø har været gunstigt for en svampeudvikling eller jo længere tid livsstilen direkte har stimuleret en candida udvikling - jo mere stresset og overreagerende bliverer kroppens immunsystem. Konsekvensen er, at man ikke længere har kapacitet til effektivt at tage vare på andre infektioner. Får man i den situation yderligere en antibiotisk kur - uden at tage svampemiljøet i ed - giver man svampen endnu et lift, og så kører den derudaf.Caries og irritation af mundslimhinden

Blærebetændelser

Tarmirritationer

Astma

Tilbagevendende forkølelser og halsbetændelser

Tilbagevendende mellemørebetændelser

Bylder og akneTrods alle de belastende symptomer, der typisk har et kronisk forløb, er Candida Albicans aktiviteten dog sjældent den egentlige årsag til elendighederne og den manglende regeneration, men derimod en konsekvens af noget andet.

Candida Albicans opstår ikke af sig selv eller ved smitte.

Man må gennem immunologisk overbelastning eller dårlig pleje af kroppen kvalificere sig til, at den kan besætte kroppen.

Second Opinion Clinic har gennem årene lært at se Candida Albicans aktiviteten som viserinstrument, der afslører aktiviteten af disse andre belastninger.

De må identificeres og saneres!


Hvis dette ikke sker, bliver man enten "aldrig færdig" med sin candida kur, eller effekten holder slet ikke!


Tankevækkende

Ved et candida-symposium i Stuttgart i oktober 1996 konkluderede de deltagende læger, at det er typisk for candida-belastede patienter,


at de gentagne gange har fået antibiotika,

at de gentagne gange har været undersøgt eller indlagt uden at få en dækkende diagnose,

at deres symptomer er uspecifikke som træthed, hovedpine, uoplagthed og overfølsomhed

at deres læger ikke har afprøvet en mikrobiologisk tarmdiagnose.Analyserapporten

Symptomerne på en candida belastning er meget brogede og meget almene. Candida albicans diagnoser kan derfor let misbruges i sin iver for at forklare alt.

Derfor opstår der tit det væsentlige spørgsmål, om candida albicans nu også er skurken?

Lægen vil sandsynligvis afvise, at man har et svampeproblem, hvis man ikke har de klassiske og meget synlige gener.


For at afklare dette spørgsmål har Second Opinion Clinic udviklet en testprotokol, hvor der indgår en række enkeltanalyser. Ingen af dem bør stå alene!Vi kigger ind i din krop via en vital-mikroskopering. Og du ser med! (se specialrapport)

Vi spørger din krop via immunbiologiske laboratorier, hvad dine hvide blodlegemer samt hud- og slimhindeceller mener   om situationen.Vi kan bl.a. registrere mængden af dine forskellige antistoffer mod Candida Albicans.

Jo mere svampen irriterer, jo flere antistoffer finder vi i blodprøven.

Antistoffer kaldes på fagsproget immunoglobuliner (Ig) - og af dem findes der flere typer med hver sin funktion baserer vi vor candida diagnose på antistoffer alene, behøver vi en række af dem for at få et relevant klinisk overblik:IgA er et Akut-fase antistof, der produceres af den belastede hud- eller slimhindecelle, når "infektionen brænder". Man har en egentlig svampebetændelse et eller andet sted i kroppen, når IgA er forhøjet. IgA har en beskyttende funktion som et slimlag. IgG er det "Gamle/sene" antistof, der bekæmper betændelsen. Det bygges af nogle hvide blodlegemer og optræder først, når kroppen har været irriteret en tid. IgG stiger ofte til meget store værdier for at holde irritationen under kontrol. Har du en høj IgG (og normale IgA og IgM), kan du være rask i vanlige lægeøjne. Men du er kun relativ rask, netop fordi IgG er så høj. Høje antistoftal TRÆTTER MEGET. En moderat stigning anses for en markør, der fortæller, at du tidligere har haft infektion og vil være forebyggende mod tilbagefald (vaccinationseffekten).IgM er et "Mellem" antistof. Det stiger efter IgA har toppet og holder sig til IgG er  kommet i omdrejninger. Derved anses det for en markør på, at den akutte fase har  toppet.


Dertil tester vi også:Antigen som er selve candida svampen - fundet i dit blod.  Under visse kroniske tilstande lever Candida Albicans direkte i   blodet, således at laboratoriet kan dyrke dem frem i et varmeskab,  og testen bliver positiv.


Alt efter situationen tester vi for andre svampe, parasitter og bakterier.


Mange års erfaring har vist, at en bestemmelse af kun IgG som eneste antistof, slet ikke rækker i klinisk praksis. Det er der almen lægelig eneighed om.

Derfor har vi - til information for tidligere patienter - for længst droppet Immuno Laboratories' candidaanalyse.


Diæten som en del af Candida-strategien

Da man herhjemme underdiagnosticerer den systemiske og invasive candida svamp hos personer med et ellers "intakt immunsystem", må man for tiden søge eksperthjælp uden for den danske lægeverden, som er tøvende over for endnu ikke dokumenterede metoder. Og her er mange bud!

Den generelle (systemiske) candida aktivitet bør dæmpes ned. Svampen kan nemlig i sig selv ikke fjernes! Vi bærer alle på grundformen.

Og den kan heller ikke sultes bort, selv om det umiddelbart føles sådan, når man går på diæt. Den sultes bare i søvn!

Så hvis man ikke sanerer årsagerne til, at den havde så kronede dage inde i kroppen , ja, så vender den hurtigt tilbage igen.


Second Opinion Clinic har gennem årene opbygget en stor erfaring i, hvordan man:sulter svampen i ro,

eliminerer de aggressive candida former,

Identificerer og fjerner årsagen til at den stortrives i kroppen,

genopretter tarmpermeabiliteten,

genopbygger immuniteten,

reintroducerer vanlig mad og madtraditioner efter en periode.Rene anti-Candida diæter - altså uden en effektiv kliniske opfølgning - er desværre blevet meget populære.

Jeg har selv store betænkeligheder, da diæterne tit er meget restriktive og let kan svække kroppen yderligere ved underernæring.


Det er min klare erfaring, at den bedste anti-candida diæt er baseret på forhold som:hvordan maden er fremstillet - i madindustrien

hvordan maden er tilberedt - i dit køkken

hvordan dine måltider er sammensat

hvordan du spiser og fordøjer din madOm du så tåler de bestemte råvarer, er en helt anden sag!

Det får du et præcist svar på i din Mad Allergi Profil (se specialrapporten)Det er målet for vore anti-candida kure,at man uden problemer skal kunne genoptage den fornuftige del af de gamle madvaner - uden tilbagefald!

at man ind imellem skal kunne tåle at pleje andre spiselyster!Telefon åbningstider


(Mandag: lukket)


Tirsdag - Fredag:

10:00 til 12:00


14:00 til 16:00

Marielundvej 32 B, 1. sal   2730 Herlevreception@SOCe.dk(+45) 45 41 45 42